Demon lover

Jeg fikk (som vanlig) ikke sove i natt, så når det begynte å lysne ute bestemte jeg meg for å gå ut og se soloppgangen fra Nøtterøys høyeste punkt. To ting. Jeg bor ved foten av Nøtterøys høyeste punkt. Og Nøtterøys høyeste punkt er egentlig ikke så veldig høyt, så ikke la deg lure. Nittini meter over havet. Det er ikke en veldig lang gåtur. Uansett, det var utrolig fint. Alt ble farget rødt og det var helt stille, bortsett fra fuglene. Jeg angrer på at jeg ikke tok med kameraet mitt, siden alt var så pent, men jeg tok to bilder med mobilen som du allerede har sett over her. Neste gang tar jeg med kameraet. Øverst på fjellet ligger det forresten en gammel militærbase fra andre verdenskrig. Du kommer derfor ikke helt opp til toppen, siden det er gjerder rundt alt sammen. Ganske kult.

En ting jeg faktisk liker med at jeg nå bor på Torød er at det er veldig mye skog rundt her. Det er veldig spennende å utforske og det er alltid nye veier å gå. Jeg liker best å gå tur ved soloppgang tidlig om morgenen eller midt på natten. Det føles som om jeg har hele verden for meg selv. Jeg må innrømme at det å gå alene i skogen om natten skremmer meg litt da. Spesielt når lommelykten min ikke rekker så veldig langt og jeg ikke aner hva som er foran meg og det hele føles litt som om jeg spiller Slender irl. Er ikke SÅ tøff.

I'll wager all the hazards of love

Untitled

Noen ganger har jeg bare lyst til å legge ned hele bloggen min og aldri se tilbake. De dagene når jeg føler at jeg ikke har hatt noe å skrive om på ukesvis og halvparten av kommentarene jeg får er reklame. Så kommer jeg på hvorfor jeg egentlig gjør dette. Siden jeg begynte å blogge på AboutTheMoon i slutten av 2009 har jeg bygd opp et ganske stort arkiv av innlegg. Hver gang jeg føler meg nostalgisk for en tid i livet mitt kan jeg bare åpne opp arkivet mitt og lese innlegg jeg skrev i f.eks. Mai 2011. I dag har jeg hørt på The Hazards of Love-albumet til The Decemberists, som jeg nå forbinder aller mest med i fjor høst. Og mens jeg hørte på det leste jeg innlegg fra Oktober og November i fjor. Det var så fint. Det blir som en slags gigantisk dagbok jeg bare kan hoppe inn i når som helst. Jeg har skrevet så mye og jeg husker ikke mesteparten engang. Ikke før jeg leser det i hvert fall. Er det noen som føler det på samme måte? Når jeg leser i arkivet mitt på denne måten husker jeg hvorfor jeg blogger og det gir meg mye inspirasjon.

We children of the zoo

Påskeferien gjør meg rastløs, men det er egentlig deilig å være rastløs igjen. Jeg elsker å sette meg ved skrivebordet mitt - i bare nattkjole og dyne - klokken seks om morgenen og bare spille TF2 hele morgenen. Jeg kan ikke si at jeg gleder meg til jeg må tilbake på jobb, men jeg gleder meg bare enda mer til jeg slutter på jobb til sommeren. Jeg har skrevet om det før, men når jeg snakker om jobben min snakker jeg om et program jeg er i plassert i av NAV. Det er et program for alle - men spesielt ungdom - som sliter psykisk og med rus og slikt. Det skal liksom være arbeidsrettet, men jeg gjør ikke stort annet enn å sitte i en stol og se ut av vinduet og vente på å gå hjem. Det hele er egentlig bare en stor vits og jeg teller ned dagene til jeg kan si meg ferdig. Tre måneder igjen. Jeg klarer det. Og når jeg begynner på skolen igjen til høsten vet jeg at jeg kommer til å klare det. Fordi jeg er friskere nå, men også fordi jeg aldri har lyst til å ende opp i et slikt 'program' igjen.

Untitled

under the volcano.

Jeg tenker ofte på hvor fint det hadde vært om jeg kunne våkne opp en dag å være tretten år gammel igjen. Med all kunnskapen jeg har nå. Som om de siste syv årene bare hadde vært en drøm. Jeg hadde gjort alt riktig om jeg fikk den sjansen. Om det er noe jeg hadde solgt sjelen min for, så er det det. Eller kanskje jeg bare har hørt for mye på Cross Road Blues.

Chloé

Er det forresten noen som har lyst til å sende meg en hemmelighet eller to? Jeg savner alltid å lese dem. Jeg har et par til overs fra forrige gang jeg spurte, så om jeg får noen flere kan det hende det kommer et innlegg! Du kan sende inn her. Det er helt anonymt, verken jeg eller noen andre kan se hvem du er og alt det der. Tusen takk, jeg blir kjempeglad. (For de uinnvidde - du kan lese mine tidligere hemmelighet-innlegg her. Det er åtte av dem.)

Untitled

♡ The Hazards of Love pt. 4 - The Decemberists

Chelsea Hotel

Lana, du får meg alltid til å gråte.

Crossroad Blues

Ben Dubh

Første ordentlige feriedag har vært kjempebra. Jeg har sovet lenge, spist sjokolade, sett på Supernatural, og spilt TF2. Vanligvis når jeg har fri i helgene klarer jeg ikke nyte det fordi jeg bare tenker på at jeg snart må tilbake på jobb, men nå har jeg ferie helt frem til andre April. Jeg kan bare slappe av og ikke tenke. Jeg gleder meg seriøst mye til jeg er ferdig i Juli. Skal bare legge meg på plenen, drikke Pepsi, blæste Party in the USA og ikke reise meg opp igjen til August. Ok, overdriver litt, men det skal bli deilig altså.

Untitled

I det siste har jeg følt meg litt uinspirert på musikkfronten. Eller, ikke uinspirert, men jeg har lyst til å oppdage noe nytt! Noen som har noen gode musikktips? Send gjerne spillelister. Her er min akkurat nå. Jeg tror jeg har skrevet om det før, men jeg har litt OCD-forhold til spillelister på Spotify. Det er et sted der min indre perfeksjonist kommer frem. Jeg synes det er kjempegøy å lage spillelister, men alle sangene må passe sammen og det må være en start, et mellomparti, og en slutt. De fire albumcoverene på det lille bildet øverst må også passe sammen. Ikke noen tilfeldigheter her, altså. Jeg er så opptatt av spillelistene mine at jeg har tatt vare på alle jeg har laget siden 2010. Når jeg blir lei av spillelistene mine samler jeg dem i én spilleliste og kaller den f.eks Februar/Mars 2013. Ja, jeg har issues.

Untitled

Untitled

Er forresten skeptisk til forandringen på Blogsoft. Jeg tenker på det at de har utvidet siste innlegg fra venner delen slik at du får se litt av innlegget og det første bildet. Jeg synes det bare ser rotete og uoversiktlig ut. Jeg prøver å ikke hate på hver minste forandring, men det er jo bare upraktisk. Er det forresten noen som husker hvordan blogsoft så ut i gode gamle dager, før de forandret den til slik den ser ut i dag? For det gjør ikke jeg. Det er så rart hvordan du kan glemme hvordan nettsider du er på hver dag en gang så ut. På samme måte som jeg ikke husker hvordan gulvet på kjøkkenet så ut i det gamle huset. Jeg husker alle de andre rommene, men kjøkkenet begynner å forsvinne. Etterhvert forsvinner de andre rommene også. En etter en. Det gjør meg trist.

fyra

Flyttet rundt på alle møblene mine i går. Noen ganger er jeg nødt til å flytte på tingene for å føle at alt er ordentlig rent på en måte. Nå står sengen min under skråtaket og under vinduet. Det er så koslig. Jeg har vindu i taket så jeg kan ligge i sengen og se opp og ut på stjernehimmelen. Det er så klisje, men det er skikkelig fint altså.

Synchrodogs

.

♡ Demon Lover - Carmen Villain

save susanne

My Chemical Romance slår opp og Susanne Sundfør vinner ingen Spellemannspris (men det gjør the abomination kjent som Sirkus Eliassen. Hvorfor?). Legger meg i et hjørne for å gråte.

We're wild and on the run. Like the horses of the sun.

Fant ENDELIG et sted med Carhartt i dag. Så happy. Jeg synes disse luene er så kule og de er såå deilige å ha på seg. Jeg hadde egentlig lyst på orange eller gul, men de hadde bare blå og brun igjen. Whatever, jeg er kjempeglad. Har forresten begynt å bruke et pudder fra H&M som gjør at det ser ut som om jeg har gulsott. Det er så vanskelig å finne pudder som matcher hudtonen min. Jeg pleide å ha et fra Isadora som var kjempebra, men det har jeg brukt opp og det er over tre år siden jeg fikk det så jeg finner ikke den samme typen igjen. Jeg bruker egentlig ikke tre år på å bruke opp et pudder, men det lå i sminkebaggen min i to år og et halvt år før jeg begynte å bruke det. Det var en julegave. Jeg vet ikke hvorfor jeg snakker om pudder nå.

Moren min har fått helt ny smartphone med kjempebra kamera. Jeg er så misunnelig. Hun tok bilde av meg med den nye jakken min i går. Ser ikke ut som om det er tatt med en mobiltelefon i det hele tatt.

Og nå er det påskeferie! Så deilig. Jeg skal bare slappe av og sove hele tiden. Hva skal dere i ferien?

Teenage Queen

Kjøpte en ny jakke i dag! Hadde egentlig ikke tenkt til å kjøpe noe, men jeg så den på Bik Bok og den var så søt at jeg bare måtte. Jeg har en seriøs greie for jakker. Får ikke nok av dem. Skulle helst hatt en parkas i alle mønstre og farger.

Jeg elsker fargen! Har blitt mye flinkere til å kjøpe mer farger. Jeg prøver å unngå å kjøpe svarte klær med mindre det er noe helt spesielt. Jeg har sikkert to av alle basisplagg i sort allerede. Jeg brukte forresten resten av klær-pengene mine på denne jakken så ikke noen flere klær før i April. Siden Desember har jeg gitt meg selv en viss sum penger til klær hver måned og det hjelper veldig på å ikke bruke for mye. Nå har jeg penger igjen på slutten av hver måned, i motsetning til før når jeg alltid endte opp blakk. Føler meg flink!

I helgen kjøpte jeg også en caps, fullstendig med et sånt gullfarget klistremerke som du aldri må ta av av en eller annen grunn. Jeg er ikke helt sikker på om jeg ser teit eller søt ut i den, men jeg kan uansett ikke bruke den før det blir mer sommerlig vær ute. Om jeg finner ut at den er teit kan jeg alltids donere den bort til en lokal femteklassing. Ble forresten kalt emo av en tiåring og gjengen hans på bussen for en stund siden, og når jeg så på han med "Hva sa du?"-blikket fikk jeg bare "That's right, bitch"-blikket tilbake. Barn nå til dags. Ingen respekt for de eldre. Tror forresten grunnen til at jeg fortsatt blir kalt emo selv om jeg kler meg relativt kjedelig er håret mitt. Stol på meg unger, om jeg hadde klart å farge dette håret noen annen farge enn svart hadde jeg gjort det. En dag når dere blir store og ødelegger håret deres med for mye bleking kommer dere også til å skjønne det.

We're gonna be friends

Untitled

Det er bare fire arbeidsdager igjen til påskeferien begynner. Gleder meg utrolig mye. Så er det April og bare tre måneder igjen til jeg slutter på jobben og tar sommerferie før skolen begynner. Det skal bli deilig. Jeg tror det går fort. Det føles som om 2013 akkurat har begynt, men det har egentlig gått fire måneder. Om fire måneder gikk så fort går nok tre måneder ganske greit også. Og nå blir det jo varmere. Jeg prøver å tenke positivt. Det har vært skikkelig skiftende vær her den siste uken eller så. Kaldt og snø den ene dagen og sol og varmegrader den neste. Heldigvis blir ikke noen snø liggende særlig lenge. Det går mot vår. Tenk positivt.

Untitled

Untitled

Har sett på The X-Files hele helgen og jeg liker det enda bedre enn jeg trodde jeg kom til å gjøre! Er så glad. Jeg merker at jeg blir mer og mer kresen på underholdning så når jeg finner noe jeg liker - og når det noe har hele ni sesonger og to filmer - så føler jeg meg veldig bra. Jo flere gode bøker jeg leser og jo flere gode filmer og TV-serier jeg ser, jo vanskeligere blir det å finne andre ting å like. Hver eneste gode bok setter liksom lista enda litt høyere. Det er en forbannelse.

Men jo, The X-Files. Anbefales. Jeg er halveis gjennom den første sesongen og jeg er helt hekta. Når jeg var liten fikk jeg aldri lov til å se på, men musikken fra introen gjør meg fortsatt nostalgisk for en tid da jeg bare var en liten unge på soverommet mitt mens foreldrene mine så på TV i stuen. Det er så merkelig hvordan det er. En dag er du liksom plutselig voksen og du tenker tilbake til da du var seks år gammel. Du husker liksom ikke hvordan det var å være seks år. Du bare husker det gjennom det andre har fortalt deg om hvordan du var, og noen ganger når du hører musikk eller lyder fra den tiden kan du bli tatt tilbake i noen få sekunder. Men alle glemmer hvordan det var å være seks år gammel. Før eller senere.

Untitled

Jeg har funnet ut at jeg aldri kan bli flyvertinne fordi jeg er for lav. Ikke at jeg har hatt noen stor drøm om å bli flyvertinne, men det er fortsatt litt trist at jeg aldri kan bli det. De sier du kan bli alt du vil, men det er egentlig ikke sant. Broren min er ferdig på videregående til høsten (det er litt trist at begge søsknene mine, begge yngre enn meg, blir ferdige på vgs før meg). Han skal bli konduktør på toget. Jeg synes det er utrolig kult. Jeg tror en slik jobb hadde passet for meg. Jeg er jo så glad i å bare dra fra alt uansett, hvorfor ikke gjøre det til en jobb? Men jeg vet ikke. Jeg merker at jo eldre jeg blir, jo mindre bryr jeg meg om hva jeg blir. Det er så klart ting jeg drømmer om å bli, men jeg prøver også å være realistisk. Og praktisk. En del av det å vokse opp er å skjønne at man ikke kan bli hva man vil. Det er litt trist, men det er ok. Du er ikke hva du jobber med. Du er alt det andre, ikke sant.

Untitled

Untitled

Venter forresten på to ting i posten, og jeg hater det. Det er verdt det når jeg først får tingene mine, men i mellomtiden må jeg sjekke hvor de er at all times samtidig som jeg lurer på hvor lang tid det kommer til å ta. Hver gang tar det ikke mer enn én, kanskje én og en halv uke, men hver gang tror jeg det kommer til å ta to måneder. Hater the US Postal Service. Har forresten gått med katteluen min hver dag siden jeg fikk den og jeg elsker den så mye. Så mye at jeg nesten klarer å fortelle meg selv at jeg ikke trenger en orange Carhartt lue. Jeg er så shopoholiker. Jeg tror jeg trenger rehab.

Untitled

♡ Pictures Of You - The Cure

Death Proof

Untitled

Jeg har skaffet meg Netflix og jeg er superfornøyd! Det er så mye bedre enn jeg trodde det skulle være! Jeg har både Amerikansk og Norsk bibliotek og det er så mye jeg har lyst til å se på at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Jeg skaffet det først og fremst fordi jeg har planer om å se alle sesongene av The X-files, men det er sååå mye annet bra der også. Netflix, jeg tror du blir min nye bestevenn.

Untitled

Det er en uke til påskeferien og jeg gleder meg utrolig mye. Og når jeg skal tilbake på jobb er det blitt april allerede! Jeg kan nesten ikke tro det, alt går så fort. Jeg elsker det. Det kommer til å bli sommer og sommerferie før jeg vet ordet av det. Jeg håper at tiden stopper helt når sommeren kommer. At dagene blir skikkelig late og lange. Jeg gleder meg til den sommerfølelsen når huset er varmt og det er sol på gulvet og vinduene står oppe. Og jeg gleder meg til jeg kan gå uten strømpebukse ute. Det er en av de beste tingene med sommeren.

Untitled

Untitled

I går hjalp jeg en fra jobben med å bære noen ting inn i den nye leiligheten hennes. Jeg ble veldig nostalgisk siden leiligheten ligger to minutter unna huset jeg bodde i før jeg flyttet i sommer. Det røde huset. Jeg liker meg ganske godt her på Torød også, men når jeg er i Vestskogen føles det som om jeg er hjemme. Det er en helt annen følelse. Jeg er ikke så lei meg for at vi flyttet lenger, men jeg hadde flyttet tilbake til Vestskogen om jeg kunne. Jeg prøver å tenke positivt. Jeg har finere farge på veggene på rommet mitt, dette huset er større, det er mange fine trær i hagen. Det bare føles ikke som hjemme på en måte.

Untitled

♡ Sacrilege - Yeah Yeah Yeahs

You can't have peace without a war

Fikk denne i posten i dag! Jeg ventet i en måned på den, noe som var litt kjipt siden lue-tiden snart er over allerede. Men den er supersøt og jeg gleder meg til å ha den på i morgen! Du kan finne den og masse annet kult her. Jeg kjøpte den røde fløyelskjolen deres i fjor vinter og den er også kjempefin. Jeg fant nå ut at jeg kjøpte luen og kjolen på samme dag med akkurat ett års mellomrom (fjortende Februar). Nå er jeg fast bestemt på å kjøpe enda en ting fjortende Februar 2014 også.

Når jeg fikk luen i hånden så jeg at katten ligner utrolig mye på nabokatten som ble påkjørt da vi bodde i Vestskogen. Da ble jeg litt sentimental. Hun het Misty og hun var like mye hos oss som hjemme. Det var som å ha en katt til på en måte. Hun var så kjælen og fin og rar. Savner deg, Misty. Jeg blir skikkelig fort knyttet til katter. Om jeg hadde sett noen være slem mot en katt vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Jeg hadde nok slått personen ganske hardt i hodet.

Nå skal jeg smårydde på rommet mitt. Jeg har vært flink til å ikke la det spinne helt ut av kontroll denne gangen! Så skal jeg se litt rundt på nettet etter en bok å lese på. Jeg har så lyst til å lese for tiden, men jeg vet liksom ikke hva. Jeg vil ha en bok å miste meg selv helt i. Kom gjerne med tips, men jeg er veldig kresen! Hva leser dere nå?

Nothing more gorgeous than a hundred dollar bill

Jeg fikk lønning i dag så jeg feiret - som vanlig - med å kjøpe nye klær. Kjøpte to nye kjoler og de er superfine. De har fått inn så mye kult på H&M nå! Vi fikk H&M Trend til Tønsberg i sommer, noe jeg ble skikkelig glad for. H&M Trend har de fineste klærne og det var alltid høydepunktet når jeg dro til Oslo. Nå som vi har det i hjembyen min har jeg mye finere garderobe enn jeg hadde før, haha. Og mye større garderobe siden jeg kjøper noe nesten hver gang jeg er der.

Denne er så utrolig fin. Jeg elsker fargen og jeg trenger virkelig noen kjoler i andre farger enn sort og burgunderrød. Elsker den! Gleder meg til å bruke den sammen med skinnjakken min.

Stoffet er skikkelig rart/kult. Så deilig å ta på.

Også denne da, som er dødskul! Den er ganske kort, men skjørtet er a-formet og whatever; det er vår! Det var ganske varmt i dag og helt blå himmel. Noe som passer perfekt siden kometen Pan-STARRS skal være på sitt sterkeste i kveld. Så se opp i kveld, særlig litt etter solnedgang, så får du kanskje med deg en komet.

You know I've got a taste for tonic and gin

Jeg vet ikke helt hva jeg skal blogge om for tiden. Jeg har det bedre enn på lenge og tiden bare flyr forbi. Nå prøver jeg bare å henge med frem til sommeren. Frem til jeg slutter på jobben og tar sommerferie. Frem til jeg begynner på skolen igjen til høsten. Føler for første gang på lenge at fremtiden er åpen. At jeg kan gjøre alt og at det ikke er for sent. At jeg kan få en ny start om jeg vil og at jeg ikke er for gammel. Det er en god følelse. I det siste har jeg sett mye tilbake - noe som kanskje kom frem i dette innlegget - men ikke på samme måte som jeg har gjort før. Før trodde jeg at jeg aldri kom til å ha det så bra som jeg hadde det da jeg var 16-17, men nå begynner jeg å tro at jeg kan få det så bra igjen. Jeg må bare åpne meg og være modig. Ikke at jeg aldri kommer til å være trist eller sint noen gang igjen, altså. Dere har nok mange klageinnlegg å se frem til, hehe.

Jeg har sagt tidligere at sjakk er en seriøs affære der jeg jobber, men puslespill er liv eller død. I hvert fall for meg og en som heter Charlotte. På Fredag ble vi ferdige med det du ser på bildet over. 1500 brikker! Det var en ganske god følelse å legge på de siste fem-fire brikkene skal jeg si deg. Jeg måtte gråte litt da vi rev det fra hverandre igjen etter fem minutter. Jaja. Nå har vi begynt på dette:

Også 1500 brikker! Men heldigvis litt flere farger enn bare blåtoner.Bonus-Sammy.

♡ Never Let Me Go - Lana Del Rey

Every time I close my eyes it's like a dark paradise

Untitled

Jeg sitter ved skrivebordet i nattkjole og nylonstrømper og hører på Lana Del Rey. Her om dagen kurerte vi en baby for HIV, men det kunne jeg ikke finne noe om i Norske aviser. Det er mye viktigere å dele hver minste detalj om bruddet mellom to kjendiser. Noen ganger må jeg riste på hodet. Jeg tror VG og Dagbladet er tidenes verste aviser, men jeg leser dem hver dag allikevel.

mount ama

Jeg klarer liksom ikke beholde noen sammeheng når det kommer til klærne mine. Jeg liker så mange forskjellige ting og har så mange forskjellige klær at jeg føler jeg ser ut som en annen jente hver eneste dag. Jeg vil liksom være én ting, men så vil jeg være en annen ting også. Og jeg klarer ikke velge. Gjør det egentlig noe da? Jeg klarer egentlig ikke beholde noen sammenheng i noe annet i livet mitt heller. Når folk spør meg hva slags musikk jeg liker vet jeg ikke hva jeg skal svare for jeg liker minst én ting innenfor alle sjangre. Jeg vet ikke hva slags blogg jeg vil skrive og ingen av innleggene mine passer sammen. Jeg vil ikke si at jeg ikke vet hvem jeg er. Jeg vet jo det. Det er bare det at jeg er så mange forskjellige ting.

Untitled

Tiden går så fort nå. Jeg begynner på skolen i August og jeg slutter på jobben og tar sommerferie i Juli. Jeg kan ikke vente. Jeg kunne ønske jeg kunne skru på autopilot. At jeg ikke trengte å være i kroppen min hele tiden. Den dagen jeg dør håper jeg at jeg blir et spøkelse. Da kan jeg bare se verden eller ligge stille og bare gjøre hva jeg vil for alltid. Noen ganger har jeg bare mest lyst til å ligge stille og ikke tenke. Så lenge jeg vil. Kunne ønske jeg kunne skru av alt.

Untitled

Untitled

Jeg kjøpte nye tights i dag. Sånne gjennomsiktige med små prikker som jeg kjøper hver vår. Jeg ikke så på størrelsen og kjøpte XL. Det gjør egentlig ikke noe, sånn bortsett fra at de er nesten like lange som meg. Har ikke prøvd dem på enda, men tror jeg må dra dem opp til skuldrene. Jeg er alt for dårlig til å se på størrelsen når jeg kjøper klær. Det går stort sett fint, siden jeg kan bruke de fleste størrelser. Men jeg hater å kjøpe et plagg uten å prøve det og så finne ut at det ikke passer. Jaja, det er min egen feil.

Untitled

.--- . --. /  .--. .-. --- ...- -.. . /  ..-. .- -.- - .. ... -.- /  .- .- /  ... -.- .-. .. ...- . /  -. --- . /  -- . -. .. -. --. ... ..-. ..- .-.. .-.. - /  .... . .-. --..-- /  -- . -. /  .--- . --. /  -.- .-.. .- .-. . .-. /  .-.. .. -.- ... --- -- /  .. -.- -.- . /  ..-. .. -. -. . /  -. --- . -. /  -... .- .-.. .- -. ... . .-.-.- /  .--- . --. /  ... .. . .-. /  . -. - . -. /  ..-. --- .-. /  -- -.-- . /  . .-.. .-.. . .-. /  ..-. --- .-. /  .-.. .. - . .-.-.- /  --- --. /  ..- .- -. ... . - - /  .... ...- .- /  ...- .. .-. -.- . .-. /  .--- . --. /  -... .- .-. . /  -.- .-. -.-- .--. - .. ... -.- /  --- --. /  - . .. - .-.-.- /  -.. .- /  .--- . --. /  ...- .- .-. /  .- - - . -. /  .- .- .-. /  --. .- -- -- . .-.. /  ... -.- .--- . -.. -.. . /  -.. . - /  -. --- . /  -- . -.. /  -- . --. /  --- --. /  .--- . --. /  - .-. --- .-. /  .--- . --. /  .... .- .-. /  .--. .-. --- ...- -.. /  .- .- /  ..-. --- .-. - . .-.. .-.. . /  -.. . - /  - .. .-.. /  -. --- . -. /  .... . .-.. - /  ... .. -.. . -. .-.-.- /  -- . -. /  .--- . --. /  -.- .-.. .- .-. . .-. /  .. -.- -.- . /  ... -.- .-. .. ...- . /  -.. . /  .-. . - - . /  --- .-. -.. . -. . /  --- --. /  .--- . --. /  ... - --- .-.. . .-. /  ..- .- -. ... . - - /  .. -.- -.- . /  .--. .- .- /  -. --- . -. /  -. --- -.- /  - .. .-.. /  .- .- /  -.. . .-.. . /  -.. . - - . /  -- . -.. /  -. --- . -. .-.-.- /  .. ... - . -.. . - /  .-.. . ... . .-. /  .--- . --. /  .... .. ... - --- .-. .. . .-. /  -.. . .-.. - /  .- ...- /  ..-. .-. . -- -- . -.. . /  .--. /  .. -. - . .-. -. . - - . - /  --- --. /  .... . -- -- . .-.. .. --. .... . - . .-. /  --- --. /  .-.. . - . .-. /  . - - . .-. /  -. --- . -. /  -- . -.. /  -.. . -. /  ... .- -- -- . /  ..-. --- .-. - .. -.. . -. .-.-.- /  -. --- . -. /  ... --- -- /  -- . --. .-.-.- /  .--- . --. /  ...- . - /  .- - /  -.. . -. -. . /  .--. . .-. ... --- -. . -. /  . .-. /  -.. . .-. /  . - /  . .-.. .-.. . .-. /  .- -. -. . - /  ... - . -.. --..-- /  ..-. --- .-. /  .--- . --. /  - .-. --- .-. /  .. -.- -.- . /  .--. .- .- /  .- - /  -. --- . -. /  .... . .-. /  .. /  ...- . .-. -.. . -. /  .... .- .-. /  ...- .- . .-. - /  .- .-.. . -. . /  --- -- /  --- .--. .--. .-.. . ...- . /  -. --- . .-.-.- /  .--- . --. /  -- .- .- /  -... .- .-. . /  ..-. .. -. -. . /  -.. . --. .-.-.- /  - .. .-.. /  .--- . --. /  ..-. .. -. -. . .-. /  -.. . --. .-.-.-

Untitled

Us Against the World - Lana Del Rey

We've got our guns and horsesJeg fikk låne Ramones t-skjorten til Molly i dag! Den er så kul og jeg elsker fargen. Tror sytti prosent av klærne mine er vinrøde liksom. Av en eller annen grunn synes jeg den fargen er så fin på klær. Jeg krøllet håret igjen også, men denne gangen tok jeg mer hår på hver rull slik at krøllene skulle bli litt mer... slappe? Det er fortsatt utrolig mye sprett i dem da. Elsker å dra i en hårlokk og kjenne at den bare spretter tilbake liksom. Om du skjønner, haha. Kunne ønske jeg var født med krøller. Jeg har bittelitt bølger når håret er nyvasket, men de forsvinner med en gang jeg børster håret. <'3

I dag har jeg hørt på Ellie Goulding, vært på jobb, og spist sjokolade. Også fikk jeg en mail fra Platekompaniet som fortalte meg at The Sims 3: University ble sendt i dag. Jeg forhåndsbestilte det for en stund siden (jeg er ehm, litt fan av The Sims kan man si). Det beste med å forhåndsbestille noe er at det føles litt som om du får noe gratis, siden du har betalt for lenge siden når du får varen. Det er også bare litt under en måned til det nye Rilo Kiley albumet kommer. Mye å glede seg til!

Takk for alle de fine kommentarene på det forrige innlegget forresten. Jeg har ikke svart på alle, men jeg satte pris på dem. Det er rart at så mange kjente seg igjen og at så mange på en måte gikk gjennom akkurat de samme forandringene som meg.

Helt til sist, her er et bilde av såret/blåmerket mitt akkurat nå. Jeg kan gå uten bandasje nå, men herregud så vondt det gjør hver gang jeg kommer borti det. Og det er kanskje ikke så rart. Jeg måtte bare ta bilde av det siden det ikke er hver dag man får et gigantisk blåmerke som er lilla, blått, gult, grønt og rødt samtidig. Dette er faktisk ikke det verste blåmerke jeg har hatt, men det er helt klart nummer to på lista. Det verste fikk jeg da jeg falt ned trappen i det gamle huset. Jeg har desverre ikke noe bilde av det, men det var som det over ganger ti og med mye mer lilla. Og jeg bryr meg forresten ikke om at jeg viser frem undertøyet mitt til bloggnorge, fordi hallo, YOLO.

♡ This Love (Will Be Your Downfall) - Ellie Goulding

Memory lane

Dette er et innlegg jeg egentlig har hatt lyst til å skrive lenge og i helgen fant jeg en haug gamle bilder på en ekstern harddisk i en skuff. Så hvorfor ikke nå! Her har jeg prøvd å oppsummere både meg selv og de syv siste årene gjennom gamle bilder av stygge hårfrisyrer, eyeliner, My Chemical Romance, forsøk på selvironi, og hårextensions verdt flere tusen kroner. For bare noen år siden hadde jeg ikke vist disse bildene til noen, men jeg har kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger blir flau over gamle bilder. De er en del av meg og jeg synes det er fint å se tilbake på. Selv om jeg ikke alltid skjønner hva jeg tenkte på. NB! Om du har lyst til at jeg skal beholde et eneste snev av kulhet i dine øyne anbefaler jeg å ikke lese videre.På disse bildene er jeg tretten år gammel. Jeg synes det er litt morsomt at jeg har nesten samme sveis nå som jeg har på det første bildet i dette innlegget. Bortsett fra at det nå er litt lengre og at jeg har litt mer kontroll på luggen. Det er liksom blitt en full circle.Det var 2005 ok?! Jeg gikk for det meste i klær jeg hadde arvet fra kusinen min. Bik Bok ca. 2000? Folk spurte meg om de virkelig solgte slike klær på Bik Bok. Jeg er ganske sikker på at Bik Boks salgstall minket på grunn av meg det året. Bik Bok var nemlig en big deal når jeg var yngre. Om du ikke hadde klær fra Bik Bok var du ikke kul. Jeg tror det er derfor jeg handler så mye på Bik Bok i dag. Ble hjernevasket som ung. Egentlig synes jeg at jeg var ganske søt her, men så gjorde jeg noe forferdelig...

Jeg klipte av meg alt håret sommeren jeg fylte fjorten! Seriøst, på listen min over ting jeg angrer mest på er dette kanskje på topp fem. Tenk så langt hår jeg hadde hatt i dag om jeg bare hadde latt det være i fred! Men det blir verre...

Jeg farget det knall rødt... Dette koblet med mørkebrune øyenbryn og det faktum at jeg ikke visste hva sminke var gjorde at jeg så ut som et vrak. Legg også merke til jakken min, paraplyen, og den orange ryggsekken. Legg også merke til at søsteren min og broren min prøver å holde et smil imens jeg bare har gitt opp. Jeg ble tvunget med i dyreparken. Og ja, det er lov å le av dette.

På denne tiden hørte jeg ikke noe særlig på musikk, jeg hadde ikke noen ordentlige venner, og jeg passet liksom ikke inn noen steder. Men så!

Høsten 2007 var jeg lei av meg selv så jeg farget det nå litt lengre håret mitt lyst og jeg gjorde som de fleste andre femtenåringer i 2007: jeg begynte å høre på My Chemical Romance. Jeg begynte å få venner som likte samme type musikk som meg og jeg passet liksom inn for første gang i livet mitt. Her har jeg på meg bukser fra barneavdelingen på Kappahl fordi det var det eneste stedet de hadde rutete bukser. Du var the shit om du passet inn i dem. En av de få gangene høyden min har kommet til nytte. Jeg hadde også et ballerinaskjørt fra H&M i størrelse seks år. Jeg tror jeg hadde flere klær fra barneavdelingen enn noe annet på den tiden. Det og tusen t-skjorter med forskjellige band navn på.Her står jeg på Hove og venter på Panic! At the Disco.Så happy. Håret ble brunt igjen og jeg tuperte det ihjel hver dag.

Nille sto for mitt første møte med extensions. De var av plast eller noe sånt og ble helt ødelagte etter to-tre bruk. Bildet over er redigert i hjel forresten, men det er mammas feil. Og jeg hadde akkurat oppdaget eyeliner.


Fire bilder fra da emofeberen min var på sitt verste. Her er jeg blitt seksten år gammel. Legg merke til at jeg prøver å ta et kult og edgy bilde i speilet imens broren min leker med katten på sofaen i bakgrunnen. So hardcore. Jeg hadde også konstant sorte ringer rundt øynene fordi selv om jeg hadde oppdaget eyeliner hadde jeg ikke enda oppdaget sminkeservietter. Alexander, hvis du leser dette: hva så du i meg? Er nesten mer flau på dine vegne altså, haha.

Så farget jeg hele håret rosa! Jeg synes fortsatt det var dritkult og jeg kan ikke tro at jeg faktisk fikk det så sjokkrosa. Jeg er ganske sikker på at dette er grunnen til at håret mitt ikke lenger vil ta farge. Men det var verdt det. Jeg var den kuleste kid'n i gata. Dette var vinteren 2008/2009. Når våren kom bestemte jeg meg for at jeg skulle være scene queen.
Vil helst ikke dele hvor mye penger jeg brukte på å få håret mitt til å se slik ut. Jeg synes faktisk at jeg så bra ut når jeg ser tilbake på det nå. Når jeg tenker tilbake på de siste årene er det denne tiden jeg savner mest. Det var da jeg endelig begynte å føle meg sikker på meg selv og hvordan jeg så ut. Jeg gikk på Design & Håndverk og en klassevenninne lærte meg mye om riktige måter å sminke seg på, noe jeg desperat trengte. Isabell: du leser ikke dette, men du ruler. På denne tiden lot jeg ikke meg selv spise mer enn ett måltid om dagen noe som førte til at jeg mistet mesteparten av de ekstra kiloene jeg virkelig trengte å miste. Jeg vet at å la vær å spise ikke er den riktige måten å slanke seg på, men på en måte er jeg glad for at jeg gjorde det også.Briller uten glass i var ganske stort når jeg var sytten. Disse bildene ble tatt rett etter at jeg begynte på Service & Samferdsel, men jeg sluttet etter bare en måned og begynte å jobbe på Fretex. Der jobbet jeg fra September 2009 til Februar 2010. Her hadde jeg allerede begynt å tone ned stilen min en del, selv om jeg ikke var helt klar over det.

I November 2009 skjønte jeg at jeg ikke kunne ha extensions for alltid og at om jeg ville ha langt hår på ordentlig måtte jeg begynne å spare. Når jeg tok ut extensions'ene var håret mitt så mange forskjellige lengder og så tynt at jeg bestemte meg for å bare klippe mesteparten av. Jeg hadde en kort bob den vinteren.

2009 var over, håret mitt vokste kjempefort, og jeg tror alle skjønte at vi ikke var femten lenger og at det var på tide å legge vekk emostilen. Jeg bestemte meg liksom ikke, men det bare skjedde. Jeg begynte å kle meg mer normalt, jeg brukte ikke hårspray lenger, ikke noen tykk eyeliner, og musikksmaken begynte å endre seg. Jeg begynte også å skjønne at ikke alle kunne gå med alt og at noe av det beste du kan gjøre om du vil se bra ut er å finne ut hva som kler akkurat deg.Den sommeren husker jeg at jeg kjøpte en blomstrete kjole, en tynn grønn parkas, og en skulderveske i brunt skinn. Det er ikke så lett å bygge opp en hel garderobe på nytt (spesielt ikke en som har bestått av ballerinaskjørt, klær fra barneavdelingen, og band t-skjorter) og det er enda vanskeligere å finne ut av hva du vil ha i garderoben din og hva du ikke vil ha. Jeg hadde disse tre tingene jeg likte og jeg tror jeg bare begynte å bygge rundt dem. Det tok ganske lang tid før jeg klarte å skjønne at jeg ikke var klærne mine. At jeg kunne være konservativ og kjedelig i klesveien og fortsatt være en unik person. Noen ganger savner jeg å liksom høre til en "stil," men jeg synes også det er deilig å bare kjøpe det jeg synes er fint og la det være min stil.

Og her er jeg i dag! Jeg har forandret meg ganske mye. Noen ganger ser jeg meg selv i speilet og jeg prøver å huske at jeg en gang var en awkward jente med gutteklipp og orange ryggsekk. Det er liksom så langt unna. Og det er jo det. Seks år. Det er lang tid. Spesielt når man er ung. Jeg tror jeg skal være litt teit å avslutte dette med et bilde av meg som 13 ved siden av et bilde av meg i dag, som 20. Og en sang av et band som har betydd ganske mye for meg gjennom mitt relativt korte liv.

 Hvem var du for syv år siden og på hvilke måter har du forandret deg?

Mars
Jeg startet Mars med å rydde og vaske hele rommet mitt skikkelig. Det var på tide skal jeg si deg. Har hatt rullegardinen over vinduet tjuefire-syv bare så jeg skulle slippe å se hvor rotete det var. Men nå er det lyst og rent og ryddig igjen. Jeg bruker en grønnsåpe spray når jeg vasker og den gjør at alt lukter kjempegodt.

Jeg brettet sammen, hengte opp og sorterte alle klærne mine. Noe som tok hundre år, men nå er det i hvert fall lettere å finne ting. Så slipper jeg å ha på meg de samme fem antrekkene om og om igjen, haha. Jeg fikk hengt opp den hvite kjolen min igjen, som nå er ulykkeskjolen siden jeg mistet ti liter blod første gang jeg hadde den på meg. Ok da, overdriver, det var sikkert bare åtte.

Selvbilde i et skittent speil i en bruktbutikk. Kjøpte nesten en kassettspiller, men jeg var ganske sikker på at den var ødelagt. Charlotte fra jobben kjøpte et bilde og en tallerken med pandaer på da. Nå angrer jeg på at jeg ikke tok bilde av pandaene. Lover at de var søte. Spilte forresten sjakk på jobben i dag. La oss si at sjakk er en seriøs affære der jeg jobber og jeg prøver å unngå å spille siden alle andre er mye bedre enn meg. Det ble uavgjort i dag da. Etter bruktbutikkeventyr spiste jeg is på torvet og på bussen hjem var det kjempevarmt. Og det er helg! Første Mars har vært en god dag og jeg tror det betyr at resten av måneden også blir god. Hva har dere gjort i dag?

Nytt design forresten. Vi får se hvor lenge det blir, da. Har forresten lagt en fade-effekt på alle bildene mine, men det er bare å holde pilen over bildet for å se den "vanlige" versionen. Jeg har også gjort det slik at profilbilder i kommentarfeltet blir runde og ikke firkantede. Det ble kjempefint! Jeg begynte å interessere meg for bloggdesign rundt 2008-2009. Jeg begynte å lese en blogg som ikke hadde noen sidemeny - noe som var skikkelig mystisk og kult på den tiden - og et bilde av en storby som bakgrunnsbilde. På den tiden kunne jeg nesten ingenting om design og bare det å flytte på en sidemeny var store greier. Nå kan jeg ganske mye. Forresten, det er en artist som heter Greg Laswell som HELE tiden dukker opp på Top Artists-lista mi på Spotify. Enda jeg ikke aner hvem han er og aldri har hørt på musikken hans. Why??

♡ Birdy - The A Team

Les mer i arkivet » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013
» PROFIL
» OM MAREN
» ARKIV
» BLOGLOVIN'
hits