Young Blood


Jeg krøllet håret mitt i dag og derfor ser jeg ut som Herborg Kråkevik ganger ti på hodet. Noe jeg egentlig synes er fint, siden jeg liker stort hår og siden det virkelige håret mitt er helt flatt. Når jeg sover med hårrullene mine har jeg afro når jeg tar dem ut om morgenen. Noe som får meg til å se helt latterlig ut. Men så kommer jeg ut og krøllene legger seg litt ned og da blir det fint. Elsker forresten halskjedet jeg har på meg på disse bildene. Det gjør alt jeg har på meg mye finere med en gang. Og jeg klarte å gå med hvit kjole i dag uten å få den full av blod, haha. Blåmerket mitt blir større og større, men det ser litt ut som om jeg har blitt skutt og det er jo litt kult. Er positiv. En dag kan jeg vise frem dette arret til barna mine og si at jeg ble skutt, ikke sant.

Jeg hadde på meg joggesko i dag og jeg hadde helt glemt hvor komfortabelt det er. Og hvor lette de er i forhold til vintersko! Så deilig. Jeg gikk også med de nye solbrillene mine uten å se teit ut for det var kjempesterk sol og helt blå himmel. Og det smeltet masse snø! Solbrillene er forresten knall røde, men dere vet at jeg liker å putte grå filtere over alle bildene mine. Jeg har forresten blitt mye flinkere til å legge ut bilder av meg selv og tingene mine. Noe jeg synes er bra, fordi det er noe jeg alltid har sagt at jeg skal bli flinkere til. Jeg tar ikke fine bilder (jeg bruker bare mobilkamera, hehe), men det er mye gøyere å se tilbake på egne bilder. Dessuten er det sikkert fint for de som leser dette å vite at jeg ikke egentlig er en førti år gammel mann, hehe. Søsteren min var overbevist om at en av internettvennene mine egentlig var en førti år gammel mann og at alle bilder han viste meg egentlig bare var sønnen hans. Jeg og søsteren min delte forresten en sjokolade på bussen i dag og jeg spanderte en flaske Pepsi på meg selv. Party on guys.

Dark side of the moon

Akkurat nå sitter jeg på sofaen i pysjamas og føler meg miserabel. Ble angrepet og bitt av en hund som sikkert veide det samme som meg i dag. Såret har blødd i over en time nå og låret mitt verker veldig. Jeg hadde så klart på meg ny, helt hvit kjole og skjørtet er halveis dekket av blod. Hurra. Jeg må kanskje på legevakten for å ta stivkrampesprøyte, men vi skal vente å se litt. Dette er ikke en bra dag.^ Kjolen min. <'3^ Outfit, xo xo.

Take me back to beautiful England

Untitled

Hører på Coldplay og spiser Smash. Jeg har hatt fri i dag, men i morgen skal jeg tilbake på jobb. Helgen har vært veldig bra. På Lørdag dro jeg på kino og så Anna Karenina. Det er alltid gøy å dra på kino, men filmen skuffet litt. Jeg likte den, men den kunne vært mye bedre og visse skuespillere passet ikke inn i filmen i det hele tatt. På Søndag lå jeg på sofaen og så på The Hitchhiker's Guide to the Galaxy og natt til Mandag så jeg på Oscarutdelingen! Var mer eller mindre fornøyd med utdelingen i år. Jeg synes 2012 var et godt filmår. Favorittene mine var helt klart Les Misérables og Skyfall (Edit: Og The Hobbit!). Deres favorittfilmer fra i fjor?

Cholo

På Lørdag oppdaget jeg at jeg nå endelig får til å lage en fin dutch crown. Noe jeg ikke har fått til før på grunn av mangel på både hår og spenner. En dutch crown er når du fletter håret og så surrer flettene rundt hodet slik som dette. Jeg synes det er superfint. Og det er så deilig å sette opp håret nå og da. Det er også fint å flette partier ved ansiktet og så feste dem i bakhodet med langt hår under. Hvis du skjønner. Jeg er veldig dårlig på å forklare. Jeg liker fletter. Det er alt.

Untitled

Untitled

Mye av snøen har smeltet de siste dagene og i dag gikk jeg med joggesko ute. Februar har gått utrolig fort og det har vært en ganske god måned. Synes jeg i hvert fall. Vinteren er over om noen få dager. Det kan godt være minusgrader og det kan godt være snø, men Mars er første vårmåned. Det er vår. Vi kom oss gjennom vinteren. Til neste gang.

.

through veins

(Siden jeg aldri kan bytte et bakgrunnsbilde uten at noen vil se den store versionen. Here you go.)

We met with a goodbye kiss


Fikk denne i posten i dag! Det er en lommelerke jeg bestilte på Etsy i forrige uke. Hun jeg kjøpte den av var supersøt og sendte meg to håndlagde sigarettesker sammen med den. Alt sammen var så kult, spesielt lommelerken. Butikken hennes finnes her. Elsker å åpne postkassen og finne en pakke. Jeg venter på to ting til fra Etsy. En lue og et par solbriller. Jeg handler ganske mye på nettet, men det meste jeg kjøper er ganske billig siden tollgrensen i Norge er på kun to hundre kroner. Jeg går ikke over den med mindre det er noe veldig spesielt. Kanskje er det best slik, haha. Jeg har veldig liten dømmekraft når det kommer til internettshopping. Spesielt midt på natten. Handler dere mye på nettet?

Før jobb i dag var jeg innom apoteket og kjøpte en lipgloss som liksom skal gjøre leppene dine større (jeg har nemlig ingen overleppe, hehe). Det føles som om ansiktet mitt brenner når jeg har den på, men jeg synes faktisk jeg fikk litt større lepper. Ikke så mye som jeg hadde ønsket, men man kan ikke forvente mye av en lip gloss. Jeg har litt lyst til å forstørre leppene, men a) jeg vil leve med meg selv og b) jeg har ikke råd uansett.

Jeg har fri på Mandag, noe som passer helt perfekt. Ikke bare blir det langhelg, men det er dagen etter Oscar-utdelingen! Da kan jeg være oppe hele natten helt uten dårlig samvittighet. Hurra!

Burning desire

Har genser med katter på. Elsker den. På bildet over prøver jeg å se kul ut mens jeg viser den frem. Det at jeg står på kjøkkenet mitt og det faktum at jeg ikke har børstet håret på en stund trekker litt ned. Men genseren er fin. Har forresten byttet ut knallrød leppestift med knallrosa leppestift. Har fått vite at jeg kler det, men vet ikke helt om jeg tror på det. Jeg sov kun to timer før jobb i dag. Jeg var for opptatt med å se på film. Jeg så Thirteen om igjen. Jeg bruker mye tid på å se filmer jeg allerede har sett om igjen, når jeg egentlig kunne sett nye filmer. Du vet. Jeg er dronningen av nostalgia. Til tross for bare to timer søvn føler jeg meg ganske bra. Men jeg tror ikke det blir noen hverdagskost. Bloggen min har ingen mål eller mening lenger, forresten. Men det gjør ikke noe egentlig. Har jo fin genser og alt.

Alina Devecerski

Anbefaler alle å høre på Alina Devecerski. Hun synger på Svensk, har lilla hår, og jeg synes hun er kjempekul. Det er alt. I dag har jeg gått i pysjamas og ryddet på rommet mitt. I morgen skal jeg på jobb og jeg er egentlig OK med det. Jeg skal lage en Beastie Boys t-skjorte og jeg har lovet kollegaene å spå dem i tarotkort. Ting går bedre. Dessuten er Februar snart over og da begynner Mars. Da er det vår. Uansett hva.

Teenage Kicks

Tok bilder av meg selv i prøverommet på H&M i dag. Hva har jeg blitt? Jeg har hatt sideskill en liten stund nå og jeg liker det. Vet ikke helt om det er fordi jeg faktisk kler det eller om det er fordi jeg er så vandt til å se meg selv med lugg at all forandring ser kjempebra ut. Det er uansett mye lettere å ha sideskill. Jeg trenger ikke vaske håret hver eneste dag lenger (det er ikke bra for håret!) og det er mye lettere å få den til å ligge rett. Liker det. Selv om jeg sikkert kommer til å gå tilbake til lugg om omtrent ett og et halvt år. Har funnet ut at jeg pleier å bytte mellom sideskill og pannelugg med ett og et halvt års mellomrom.

Fikk denne koslige kommentaren i dag. Jeg må innrømme at jeg ikke aner hvem "Bunny" er, men det er kanskje hun som hadde denne bloggadressen før meg. I tilfelle det er flere Bunny-fans der ute som nå hater meg kan jeg opplyse om at Graveyard Girl er favorittsangen min av bandet M83. Tror ikke Bunny har noen patent på det og tviler også sterkt på at hun var den første til å bruke det. (Edit: Har nå funnet ut at Bunny er en YouTuber(?). Må også påpeke at jeg brukte navnet GraveyardGirl som brukernavn på Spotify FØR hun registrerte seg på YouTube så egentlig er det vel hun som hermer etter meg? Det er seriøst teit!)

Må virkelig begynne å finne mer spennende ting å blogge om forresten. I det siste har det blitt mange mobilbilde-innlegg. Det er mest fordi jeg egentlig ikke har nok å snakke om til å fylle et "vanlig" innlegg. Kanskje jeg bare ikke burde blogge når jeg ikke har mye å si?

White shoes

Jeg har kjøpt nye sko! Digger dem, de er så fine. Jeg synes hvite sko er noe av det kuleste som finnes. Det blir sikkert et helvete å holde dem rene, men heldigvis er de lette å vaske med våtservietter. Jeg kjøpte også en mørkegrå hettegenser og en svart genser med nagler på fra H&M. Shopping! (Jepp, jeg lagde et nytt innlegg for å fortelle om de nye skoene mine. Og jeg skal bli mobilbildeblogger på heltid.)

Take me to Paris

I dag var jeg på Haugar Kunstmuseum for å se på Rose Wylies kolleksjon. Synes bildene hennes var kjempekule. Spesielt med tanke på at hun er nesten åtti år gammel. Jeg så også på Munch by Warhol igjen. Fortsatt min favorittsamling. Elsker Warhol, elsker Munch, og det er aller kulest sammen. I gavebutikken fant jeg vinylen på bildet over (som ikke er blurry forresten, det er slik forsiden ser ut). Har ikke fått hørt på den enda, men ifølge nettsiden til Espen Gleditsch er det "Rorschach's inkblot test converted to sound waves." Noe som høres skikkelig creepy og kult ut. Dessuten finnes det bare nitti stykker og min er nummer trettifire. Nummerert vinyl gjør alltid at jeg føler meg som en del av en hemmelig klubb.

Jeg hadde min første privattime i matte i går. Det gikk faktisk veldig bra. Tror ikke det blir så ille. Selv om jeg ligger skikkelig etter. Husker også vagt at jeg bestilte et par heart shaped sunglasses klokken halv to i natt. Og på Torsdag har jeg fri, fri, fri! God uke.

Star Spangled Danger

Untitled

Hører på Lana Del Rey. Jeg har en samling på omtrent femti-seksti unreleased Lana-sanger. Og det er fortsatt ikke alle som finnes. Det har blitt til en hobby å finne dem. Denne Søndagen har gått sakte. Det har vært veldig deilig. Føler alltid at helgen går alt for fort. I dag har vi bakt fastelavensboller. Jeg liker ikke fastelavensboller så jeg spiste dem uten krem. Jeg liker krem sammen med frukt og i bløtkake, men ikke noe annet.

Untitled

Jeg fikk en ny jakke av mamma i går. Hun hadde egentlig kjøpt den til lillebroren min, men den var for liten til han så jeg fikk den istedet. Det er en helt vanlig grønn parkas, men jeg synes den var fin. Gratis jakke! Er det en ting jeg egentlig savner veldig lite fra da jeg var liten var å ikke kunne kjøpe mine egne klær. Det er nok det aller beste med å bli stor og tjene egne penger. Du kan bruke dem på hva du vil. Jeg gikk på en barneskole med veldig stort klespress og når jeg var mindre hadde vi ikke så veldig god råd - noe jeg forstår og forsto så klart - så mesteparten av klærne mine var arvet fra kusinen min eller kjøpt på butikker som ikke var "godkjent." Jeg slet en del med å passe inn på grunn av det og folk spurte; "kan du ikke bare kle deg mer normalt?" En av de jentene i den populære gjengen er nå sjef på Bik Bok så vidt jeg vet. Jeg tror det var meant to be. Uansett, jeg pleier å si at jeg egentlig har realisert alle drømmene jeg hadde som barn allerede. Da jeg var elleve ønsket jeg meg alle The Sims spillene og masse klær fra Bik Bok. Gjett hva jeg har nå?

Untitled

I morgen begynner jeg med privattimer i matte. Jeg kan ikke akkurat si at jeg gleder meg, men jeg vet at det er nødvendig. Jeg kan ingenting forbi enkel addisjon. Jeg bare klarer ikke forstå noe av det. Jeg begynner på skolen igjen til høsten så jeg er nødt til å gjøre noe. Så jeg ikke stryker totalt i matte. Jeg gleder meg forresten til å begynne på skolen igjen. Men jeg er også nervøs. Jeg håper jeg klarer det nå. Jeg har liksom vært seksten i fem år. Jeg kommer meg aldri videre.

Untitled

"I go to sleep alone, and wake up alone. I take walks. I work until I'm tired. I watch the wind play with the trash that's been under the snow all winter. Everything seems simple until you think about it. Why is love intensified by abscence?"

Untitled

Untitled

Jeg er så nostalgisk. Når jeg er i situasjoner pleier jeg å tenke at jeg en dag kommer til å se tilbake på dette og savne det. Selv om jeg ikke nyter det spesielt der og da. Kanskje jeg bare er overemosjonell. Det er så mange sanger, bøker og lukter som jeg forbinder med fortiden og følelser og årstider. Jeg tror jeg ligger et halvt år etter alle andre inne i hodet mitt. Hvis det gir noen mening. Jeg lever liksom aldri her og nå. Ikke egentlig.

Untitled

Flame-coloured paradise

CULT

Hører på Patti Smith Group. Innså i dag at jeg har vært på Facebook i nesten fire år. Hvor blir tiden av? Jeg er egentlig ganske likegyldig til Facebook, men jeg synes fortsatt det er rart at jeg har vært der så lenge. Jeg synes det er enda rarere at folk faktisk kan bli avhengig av Facebook! Hva er det å bli avhengig av? Jeg gidder aldri å lese andres statuser og jeg tror jeg oppdaterte min egen tre ganger i fjor. Jeg er bare innom for å sjekke om jeg har fått meldinger nå og da. Nå er jeg sikkert ikke gjennomsnittsbrukeren da.

Untitled

I morgen tror jeg at jeg skal krølle håret og ha på hvit kjole. Det er Fredag! Jeg synes den siste uken har gått helt utrolig fort. Bortsett fra at det har kommet en del snø har det vært ok vær også. Ikke superkaldt. Bortsett fra på Tirsdag da jeg og noen andre fra jobben dro og akte. Da var det alt for kaldt. Jeg hadde bare tynn bukse og tynn militærjakke. Jeg er aldri forberedt på disse tingene. Det tok et par timer før jeg ble ordentlig varm igjen. Det verste med at det er kaldt er at jeg også blir utrolig sulten. Spiste en hel tallerken med appelsin i dag. I regret nothing. Det var supergodt.

Untitled

Untitled

"Why is it always so difficult to memorize the dreams that we have during the night? They usually quickly escape out of our minds as if they were sneaking away and hiding the traces. If we could believe that thoughts find materiality then also our dreams might have the material shape as well. Then where do they actually disappear? Might they be stored somewhere? They can visit our minds several times per night, and often they just slip by barely touching our consciousness for a short while."

Untitled

De siste to ukene eller så har jeg gjort vane av å sove et par timer på ettermiddagen når jeg kommer hjem. Det høres ut som en dårlig idé, men jeg synes faktisk det har vært veldig godt. Jeg orker mer om kvelden og jeg er ikke trøtt om morgenen. Det er så fint å kunne være litt ekstra lenge oppe om natten. Så kan jeg se film og spille videospill og bare gjøre hva jeg vil helt alene en liten stund. Jeg så John Dies At The End filmen på Onsdag, siden jeg er ferdig med bøkene. Likte den så godt at jeg tror jeg må se den en gang til i helgen. Selv om det var kjipt at de tok vekk omtrent sytti prosent av innholdet i boken. Men alt i alt kunne det vært verre. Når det kommer til fra-bok-til-film kunne det gått mye, mye verre.

Untitled

Det er enda godt at det ikke går an å endre bloggadressen sin på blogg.no, for da hadde jeg sikkert byttet tre ganger i uken. Anbefaler forresten alle med Firefox å innstallere AdBlock. Alle sidene jeg besøker ser tusen ganger bedre ut uten reklame. Og null pop-up vinduer! Dette har vært et veldig ubrukelig innlegg. Sponset av AdBlock.

Hail to whatever you found in the sunlight that surrounds you

 

 

Har akkurat forhåndsbestilt det nye Rilo Kiley albumet! På vinyl! Har ikke gledet meg så mye til noe på veldig lenge. Har ventet på dette siden sikkert totusenogni. Og det ser ut som om både About The Moon og Draggin' Around er med. Skal gå og gråte av glede nå.

Fear and loathing

Hører på U2. Håret mitt begynner å bli ordentlig langt igjen og jeg har begynt å gå med sideskill. Jeg liker å dra fingrene gjennom luggen og ned gjennom håret. Den siste uken har vært OK. Jeg tror jeg har bestemt meg for å begynne å prøve. Det siste året eller noe sånt har jeg ikke hatt lyst til å gjøre noe annet enn å ligge helt stille i mørket og ikke gjøre noe. For noen uker siden satt jeg i en kinosal og hørte Anne Hathaway synge I Dreamed A Dream. Akkurat da følte jeg at den sangen kunne vært skrevet av meg. Jeg er så lei av å vente på at mennesker som allerede har gitt meg opp skal komme tilbake til meg. Jeg tror jeg begynner å innse at jeg aldri betydde like mye for dem som de betydde for meg. Story of my life.

Det har skjedd ting i livet mitt som gjør at jeg ikke lenger klarer å stole på andre. Spesielt ikke nye mennesker. Jeg tror automatisk at alle har en eller annen skjult agenda. At ingen tar kontakt med meg bare fordi de vil bli kjent med meg. Jeg er hyggelig mot alle jeg møter, men jeg holder dem på en trygg avstand. Jeg smiler og er glad, men jeg lar ikke noen vite noen detaljer. Selv her er det ting jeg ikke tør å dele. Som jeg aldri kommer til å dele med noen fordi de få jeg har delt det med har endt opp med å svikte meg. Jeg er så ung, men jeg føler meg så gammel. Som om de siste fem årene har vært hundre år. Jeg skjønner ikke hvordan så mange hendelser og følelser kan pakkes inn i fem små år. Og nå er jeg sliten.

For litt over fem år siden farget jeg håret mitt blondt og bestemte meg for å prøve. Det var enten det eller å ta livet av meg selv. Nå er jeg der igjen. Er det noe jeg har blitt god på er det å transformere meg selv. Droppe alt og bare starte på nytt. Jeg tror jeg må ha vært en kameleon i mitt forrige liv. Håret mitt vil ikke lenger ta farge, men en sideskill og en ny jakke får holde. With or without you.

http://open.spotify.com/track/4PYuPoNfBHN0I8LMKN7Ued

I'm taking far too many chances on these less than idealistic romances

 


Untitled

Akkurat nå sitter jeg og leser i This Book Is Full Of Spiders mens en YouTube video går i bakgrunnen. Jeg klarer ikke konsentrere meg om å lese hvis det er helt stille rundt meg. Jeg konsentrerer meg aller best om jeg har stemmer i bakgrunnen. Musikk distraherer meg og stillhet gjør meg urolig. Som regel leser jeg på sofaen i stuen med TV og mennesker rundt meg, men om kvelden er YouTube min beste venn. Jeg har litt over femti sider igjen av TBIFOS - oppfølgeren til John Dies At The End, forresten - og jeg blir nok ferdig i løpet av kvelden. Jeg føler meg, ikke for første gang, som om jeg er i ferd med å miste min beste venn. Å lese en god bok er så fint, men å bli ferdig med den er noe av det verste.

.

I det siste har jeg hørt masse på The XX på vinyl. Av en eller annen grunn høres XX utrolig bra ut på vinyl. Lydkvaliteten på akkurat det albumet er helt fantastisk. Dessuten er det så fin og beroligende musikk. Jeg elsker atmosfæren. Akkurat nå er rommet mitt helt ryddig, etter at jeg endelig tok meg sammen og bestemte meg for at jeg måtte rydde. Det er deilig. Nå må jeg bare skrive ferdig alle brevene jeg skulle ha skrevet for lenge siden. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så treg. Jeg tror det er vinteren. Den siste uken har vært ganske bra. Ikke så mye snø og sånn passe varmt. I morgen er det meldt snø igjen. This is why we can't have nice things.

Untitled

Siden sist har jeg skaffet meg en Joy Division t-skjorte og en militærjakke. Elsker jakken så mye. Har ønsket meg jakke med militærmønster siden i sommer. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke har kjøpt en før nå. Jeg har så mange jakker, så jeg må alltid tenke meg om skikkelig lenge før jeg kjøper en ny. Jeg får dårlig samvittighet på en måte. Men jeg bruker jo jakke store deler av dagen min hver eneste dag, så hvorfor er det så dumt å ha mange? Sier jeg til meg selv i hvert fall. Jakken er uansett superfin. Siste klesplagget du kjøpte?

Untitled

Untitled

"The size and age of the Cosmos are beyond ordinary human understanding. Lost somewhere between immensity and eternity is our tiny planetary home. In a cosmic perspective, most human concerns seem insignificant, even petty. And yet our species is young and curious and brave and shows much promise. In the last few millennia we have made the most astonishing and unexpected discoveries about the Cosmos and our place within it, explorations that are exhilarating to consider. They remind us that humans have evolved to wonder, that understanding is a joy, that knowledge is prerequisite to survival. I believe our future depends on how well we know this Cosmos in which we float like a mote of dust in the morning sky."

*

Tror jeg skal ta igjen litt Supernatural og lakke neglene mine svarte før jeg legger meg. Og forresten, det er blitt Februar siden sist vi snakket! Håper denne måneden blir bra. Gleder meg vilt til Mars.

Untitled

Les mer i arkivet » April 2013 » Mars 2013 » Februar 2013
» PROFIL
» OM MAREN
» ARKIV
» BLOGLOVIN'
hits